23. 11. 2023

Doplňky na švih v chladném počasí

Stále více cyklistů nezimuje a svému oblíbenému sportu se věnuje celoročně. Podzim, zima i jaro nabízejí oproti létu řadu nových zážitků a výzev v podobě sychravého počasí, snížené viditelnosti, deště či bahna.

Základem skvělého zážitku na švihu v chlaném počasí jsou proto mimo jiné správné doplňky, které jsou lehké, funkční a dají se dobře sbalit do kapsy dresu či brašny na kolo. Nikdy totiž nevíte, kdy bude teplo, kdy vlhko a kdy sychravo. Které doplňky vozíme my?

 


Nezbytné doplňky na švih v chladném počasí

 

Rukavice

Důležitost rychlých reakcí není třeba zdůrazňovat, nicméně se zmrzlými prsty toho na biku příliš nezmůžete, byť jste sebezkušenější a sebebystřejší. Naštěstí je nasnadě jednoduché řešení – rukavice. Ideálně větruvzdorné, vodoodpudivé a neomezující pohyb. Přesně takové jsou například naše nové rukavice s převlekem PELLS Windy.

Díky převleku z nich v mžiku uděláte palčáky, které odolají větru i vodě. Pokud opět vysvitne slunce, není nic jednoduššího než je sbalit zpět do kapsičky na hřbetu ruky a proměnit je opět “jen” ve funkční cyklistické rukavice.

Jejich pružný materiál neomezuje pohyb prstů při brzdění či řazení a na špičce ukazováčku i palce jsou vybaveny materiálem, který umožňuje bezproblémové ovládání dotykového displeje.

Na dlaně jsme navíc přidali silikonové proužky pro jistější úchop a pro větší viditelnost – tedy i bezpečnost – reflexní logo na ukazováčku.

 

   


Návleky na kolena, nohy i ruce

Klouby v teple jsou pro jízdu na kole základ. Nejjednodušším a nejúčinnějším způsobem jejich ochrany jsou i dnes návleky na ruce, nohy či kolena, které jsou lehké, skladné a lze je vozit v zadní kapsičce dresu, abyste je mohli navlékat či vyvlékat v závislosti na proměnách počasí a denních teplotách. Ne každý návlek ale řeší situaci – důležitá totiž není jen tepelná izolace, kterou materiál poskytuje, ale také proudění krve v končetinách a svoboda pohybu.

 

   

 

K ochraně kloubů před zimou proto volíme návleky PELLS z materiálu SuperRoubaix, který je hřejivý, pružný a anatomicky přizpůsobivý. Návleky jsou navíc podšité silikonovými pásky, takže nekloužou a vyrobeny jsou technologií plochých švů, které neškrábou a zaručují pohodlí i volnost pohybu. Stejnou technologii šití využívají a obdobné vlastnosti nabízejí i návleky na ruce a nohy PELLS Warm Up.

 

   

 


Čepice pod helmu

Nachlazení může zhatit tréninky na několik dní, a proto je třeba chránit před zimou také hlavu. K tomu perfektně slouží čepice pod helmu. Například PELLS Grey z pružného materiálu, která stejně jako návleky používá technologii plochých švů. Proto perfektně padne pod helmu, neškrábe a díky zvolenému materiálu dokonale hřeje.

 

   


Vesta

Přestože vesta nepatří mezi doplňky, je nezbytným vybavením cyklistiky v proměnlivém počasí. Je skladná, neváží skoro nic, hřeje, neprofoukne a v ideálním případě má na zadní straně síťovinu, díky které perfektně větrá. Při výběru byste neměli zapomenout na reflexní prvky kvůli bezpečnosti. Zkusit to můžete například s ověřenou vestou PELLS Elite, která všechny tyto vlastnosti nabízí.

 

   

 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.