1. 12. 2022

Tipy na Vánoční dárky pro cyklisty i bikery

Vymýšlíte každý rok nové a nové dárky pro své blízké cyklistky a cyklisty stejně, jako my? Zdá se vám, že je to každý rok těžší a těžší? Opak je pravdou. Vybrat dárek pro cyklistu je ta nejjednodušší věc na světě, když se trochu zorientujete. A na to jsme tu my. Připravili jsme pro vás pár zaručených tipů na dárky pro cyklisty a bikery, se kterými jistě zabodujete.

V první řadě si ale vyjasněme, co v žádném případě nekupovat. Rozhodně se vyhněte jakýmkoliv komponentům – každý cyklista má jasný pohled na to, co chce a co nechce. I jako člověk, který se vyzná byste tak mohli šlápnout vedle. Zaměřte se raději na to, co každý biker potřebuje a zároveň na to, co mu udělá radost. Prostě na to jděte prakticky.

Péče o kolo

Nejzaručenější je darovat něco, co cyklista upotřebí vždy a co jej s jeho milovaným kolem spojí i v době, kdy zrovna nejezdí. Přesně tak – kosmetika pro cyklomazla. Čištění, mazání a starost o jízdní kolo je nejen nutností, ale také potěšením každého bikera. Jak v sezoně, tak i mimo ni, kdy svůj stroj ukládá k zimnímu spánku či jej naopak na jaře probouzí. Při výběru mazacích a čistících prostředků se můžete inspirovat například naší zvýhodněnou čistící sadou pro bikery.

 

   

 

Praktická, ale často opomíjená, je pračka na řetěz. Nástroj, který spolehlivě vyčistí jeden z nejnamáhanějších komponentů na kole a péči o něj posune o řadu levelů výše.

 

 

Potěší i dobře vybrané nářadí, bez kterého se žádný cyklista neobejde. Všechny šroubované spoje na kole je nutné utáhnout na potřebný moment – zkrátka tak akorát. K tomu pomáhá důležitá pomůcka, která se v domácnostech a garážích vyskytuje asi tak sporadicky, jako zmiňovaná pračka na řetěz – momentový klíč.

 

 

Duše nafouknutá přesně pro potřeby stylu jízdy je velké téma. Proto se vždy hodí kvalitní pumpa do garáže či dílny, nebo malá hustilka na cesty, která dokáže krom duší obstarat i vzduchový tlumič – obojí zvládne třeba hustilka Chameleon.

 

 

Něco na cestu

Skvělou formou dárku jsou zavazadla na kolo. Ty ocení nejen nadšení účastníci cyklodovolených, ale také bikepakeři, kteří se rádi vydávají na několikadenní výlety na kole. Volit můžete ze spousty možností designu , velikosti i upnutí, třeba na nosič nebo rám kola.

Univerzálnějším zavazadlem je batoh. Ten využije cyklista nejen na výjezdu – je-li batoh praktický a elegantní, může jej nosit i do školy nebo do práce. Pokud je potenciální obdarovaný také fanouškem značky Pells, jistě jej potěší batoh Pells Bruno, který krom moderního designu disponuje i praktickou kapsou na notebook. S univerzálním batohem na kolo i do města coby vánočním dárkem nemůžete udělat chybu.

 

   

 

Bezpečí

Na našich nejbližších nám záleží, a proto vždy dbáme na jejich bezpečí. Skvělým doplňkem je proto dárek, který využijí a ještě je ochrání. Pokud chcete udělat radost v tomto směru, volte světla na kolo. Cyklista je díky nim v mnohem větším bezpečí než bez nich, protože je všem účastníkům silničního provozu dobře na očích. A nezapomeňte obdarovanému připomenout, aby svítil i ve dne!

Diskuze, natož dárky na téma bezpečí na kole, se nemohou obejít bez kvalitní helmy. Bez ní by neměl na kolo nasednout žádný cyklista. V každém případě a bez výjimky. Jestliže ji váš blízký nemá, neváhejte, a volte jako dárek helmu.

 

 

Jistota je jistota

Ultimátním dárek je poukaz. Bikerovi, který ví, co chce, udělá vždy největší radost. Zahřeje jej, že rozumíte jeho lásce k cyklistice a zároveň chápete, že vybavení si rád nakupuje sám. Pak už je jen na vás, v jaké hodnotě kupon darujete. Můžete se držet při zemi s 500 Kč, nebo vyrazit dech s 10 000 Kč. Záleží jen na vás. Jistota je, že s dárkovým kuponem potěšíte vždy.

 

 

Pojistka je důležitá

Nikdy není od věci mít jistotu, že váš dárek nezklame. A pokud náhodou ano, tak že je situace lehce řešitelná. Například se opravdu netrefíte do vkusu, velikosti, nebo bude mít někdo stejně originální nápad, jako vy, a sejdou se dva stejné dárky. Pokud se tak stane s dárkem, který jste nakoupili u nás, tak se krom drobného faux pas nic neděje. Veškeré zboží, které jsme prodali od 1. 11. do 23. 12. totiž přijímáme zpět až do 31. 1. 2023. Času tak budete mít spoustu a nebudete muset kvůli vyřizování vrácení zboží vynechat byť jedinou vánoční sešlost.
 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.