27. 7. 2022

Bezpečnost má smysl. Pells podporuje iniciativu zapnisvetlo.cz

Jízda na kole není pouze zábavou, sportem či moderním způsobem dopravy. Jedná se také o rizikovou aktivitu, při které může být vážně ohrožen váš život. Dobrá zpráva je, že pravděpodobnost úrazu můžete účinně snížit dodržováním základních pravidel bezpečné jízdy na kole a poctivým používáním ochranného vybavení – například helmy nebo světel.

V Pells si myslíme, že bezpečnost by měla být vždy na prvním místě. Proto jsme se rozhodli kromě sportovců a sportovních eventů podporovat také cyklistickou osvětu. Iniciativa zapnisvetlo.cz má smysl. Má smysl chránit sebe i ostatní, má smysl nosit helmu, a hlavně má smysl svítit na kole i ve dne.

Že je ve dne dobře vidět? I za slunného letního dne je na lesních cestách šero. Stejně tak jste hůře viditelní v tunelech, ve stínu, popřípadě v protisvětle. Na jaře i na podzim bývá často šero či mlha, řidiči motorových vozidel jsou na cyklisty méně navyklí a nebývají tolik pozorní.

Rozsvícené světlo značně sníží riziko kolize – pokud budete dobře viditelní, ostatní účastníci silničního provozu vás pravděpodobně nebudou chtít srazit, ale s radostí se vám vyhnou. Nepodceňte to, zapněte světlo! A taky navštivte webové stránky zapnisvetlo.cz pro více informací.

 

 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.