8. 8. 2023

Root 1 – největší překvapení letošního roku

„Až nečekaně dobré kolo“ vyjádřil se uznale tester magazínu dolekop.com Filip Švrček na adresu trailového hardtailu Root 1. Co jej tak příjemně překvapilo?

 

Nový hardtail Root 1 nezískal své jméno náhodou. Přes svou moderní geometrii i vybavení dokáže v nejednom jezdci vzbudit vzpomínky na MTB začátky, a přesně to se stalo také testerovi magazínu dolekop.comVzpomínám na dobu, když jsem začínal jezdit na kole, moje kolo rozhodně nebylo to nejlépe vybavené, a přesto mě hrozně bavilo. Bavilo mě úplně všude, z kopce, do kopce, kdykoliv a kdekoliv. A úplně stejný pocit mám z Pells Root. Je to možná až trochu překvapující, protože jsem to vůbec nečekal. Říkal jsem si "zase jeden další trailový hardtail z mnoha". Na papíře totiž vůbec nejde poznat, jak zábavné tohle kolo je.“ Jeho hlavní síla však spočívá ve funkčním osazení, které je balancováno dostatečným pohodlím při jízdě. Přívlastek „hrozně zábavné kolo“ tak není vůbec od věci.

 

   

 

Zábavnost spolu se skvělým výkonem při jízdě nejen směrem dolů, ale také perfektním záběrem do kopce, je v recenzi skloňovaná spolu s kladným hodnocením elegantního a nadčasového designu rámu, který díky své skvěle fungující geometrii poskytuje dostatek prostoru pro snadnou práci s kolem, dobrou obratnost, vysokou stabilitu a schopnost překonávat překážky či oceněním užití teleskopické sedlovky s dostatečným zdvihem. Jednoduché, účinné, zábavné. Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách dolekop.com.

 

   

 

Chcete-li se vydat na traily za maximální zábavou jako kdysi, ale zároveň si při tom užít pohodlí a efektivitu současného vybavení i moderní geometrie, žádný problém. Root 1 i Root 2 máme skladem a připravené okamžitě k odeslání.

 


 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.

Zdroj fotografií: dolekop.com.