27. 8. 2021

Základní výbava cyklisty

Není to nic těžkého, ale přesto nad tím před každým výletem uvažujeme – co si mám vzít s sebou? Mám všechno?

V tomto článku se pokusíme shrnout si základní výbavu každého cyklisty a zároveň to bude takový malý tahák pro balení před vyjížďkou, abychom na nic nezapomněli.

Veškeré balení začíná u výběru vhodného batohu či brašny. V naší nabídce najdete různé velikosti brašen, od malých podsedlových brašniček až po velké rámové brašny, kam by se mnozí sbalili i na dvoudenní výlet. Pro naše potřeby základního vybavení jsme vybrali brašnu do rámu Pells, do které se nám bez problému všechno vejde.

Telefon a peněženka

Sbalit si na cestu telefon a peněženku je už pravděpodobně samozřejmost, ale občas si nedáme pozor na stav baterie a vybitý telefon nám v nouzi moc nepomůže. Stejně tak spoléhat na platbu kartou není zrovna ideální a menší částka v hotovosti se určitě může hodit.

Světla

Pro případ návratu v pozdních hodinách doporučujeme vybavit se sadou světel Pells Firefly. Odolné kovové tělo zajistí, že se o ně nemusíme bát ani v náročnějším terénu a díky USB nabíjení a dlouhé výdrži baterie se nám nestane, že bychom jeli neosvětlení.

Pití

Pitný režim je velice důležitý, obzvlášť při fyzické aktivitě. Abychom jej mohli na cestách dodržovat, doporučujeme vzít si s sebou láhev s vodou nebo jiným nápojem. V naší nabídce najdete láhve různých barev a objemů od 500 ml až 1 l. Nás zaujala nová láhev Pell Vepo s objemem 600 ml. Ta krásně drží v košíku na láhve Pells AL-SIDE, který nám tak ušetří místo v brašně třeba na malou svačinu.

Pláštěnka

Počasí se během vyjížďky může změnit z hodiny na hodinu a určitě budete souhlasit, že jezdit v promočeném oblečení není nic příjemného. Proto by pláštěnka rozhodně neměla v naší výbavě chybět. Skvěle se hodí například Pells pláštěnka fluo, která navíc zajistí, že budeme i za špatného počasí na cestách dobře vidět.

Lepení

Není nic horšího než v půlce vyjížďky zjistit, že jsme píchli a nemáme s sebou žádnou opravnou sadu. Malou sadu Velo můžeme jen doporučit. Díky svým rozměrům se vejde do každé brašny a v případě nouze ji jistě oceníme.

Pumpa

Ať už máme defekt nebo potřebujeme jen dofoukat kola, pumpička se vždycky hodí. Nejvhodnější nám přišla pumpa Pells MTB Dual, a to především kvůli nízké váze (130 g) a malým rozměrům (19 cm). Navíc, jak již název napovídá, umožňuje použití pro oba druhy ventilků. Součástí balení je také spolehlivý držák pro uchycení na rám kola, takže nám v brašně zbude více místa.

Montpáky

Pumpu i lepení už máme, ale bez montpák plášť jen těžko sundáme. Nesmíme tedy zapomenout přibalit si dvě montpáky. Díky svým malým rozměrům můžeme doporučit například Continental Road.

Multiklíč

Drobné seřízení nebo dotáhnutí není na cestách nic neobvyklého. S multiklíčem Pells Hando 10 máme jistotu, že dotáhneme každý šroubek, díky zastoupení imbusových klíčů od 2 mm do 8 mm, křížového šroubováku PH2, Torxu T25 a plochého šroubováku FL5.

Tipy navíc

Balíček kapesníků se určitě hodí, ať už v případě drobných poranění nebo když se potřebujeme po opravě kola utřít ruce.

Stejně tak není na škodu přihodit do brašny pár náplastí. Dokud je nebudeme potřebovat, ani o nich nebudeme vědět, ale pak je jistě oceníme.


Tak co, máte všechno sbaleno?


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.