10. 12. 2021

Tipy na osvětlení běžců

S kratšími dny v podzimním a zimním období je čím dál důležitější nepodceňovat svou běžeckou výbavu. Nejde jen o to, že se špatnými světly nebo snad bez světel na cestu moc neuvidíte, ale hlavně ani nebudete vidět, což je možná ještě horší.
Už jen použitím reflexních prvků můžete jednoduše zvýšit svou viditelnost na několik desítek metrů a v případě blikaček se může jednat i o pár stovek. Díky tomu vás projíždějící cyklisti nebo řidiči aut mohou včas zaregistrovat a na vhodném místě bezpečně objet.

Buďte vidět

K těmto účelům skvěle poslouží například zadní světlo Pells Rubio 15, které můžete jednoduše připnout třeba za okraj bundy. Široký úhel světelného kužele zajistí, že budete vidět i zboku a díky integrované baterii s výdrží až 25 hodin můžete běhat opravdu dlouho.

Skvělou alternativou může být značka Knog se svou řadou blikaček Knog Plus. Kombinuje uchycení držáku pro světlo pomocí silikonového pásku a samotné světlo je pak k držáku upevněné pomocí silného magnetu. Po vytažení z držáku můžete světlo jednoduše připnout na tričko, kalhoty, ponožky, prostě kamkoliv vás napadne. Vodotěsná konstrukce, integrovaný USB nabíjecí konektor a dlouhá výdrž baterie, to jsou hlavní výhody světel Knog Plus.

Světlo Knog Plus

Posviťte si na cestu

Neběželo by se vám lépe, kdybyste viděli, co je před vámi? Pro večerní běh v jakékoliv prostředí se skvěle hodí lehké čelovky Knog. Jejich nízká hmotnost a malé rozměry nabídnou pohodlné nošení po celou dobu běhání. Vybírat můžete z několika modelů podle světelného výkonu.

Z naší nabídky můžeme doporučit především modely s označením Run, které se od běžných modelů vyznačují průhledným silikonovým páskem a přidanými bočními červenými blikačkami pro zvýšení viditelnosti hlavně v městském prostředí.

Základním běžeckým modelem je Knog Quokka Run s výkonem 100 lumenů a hmotností pouze 49 gramů. Druhou možností je model Bandicoot Run 250L. Jak již název napovídá, tato čelovka nabídne světelný výkon 250 lumenů. Mimo to také nabídne více režimů svícení včetně oblíbeného přisvícení pro čtení map či knížek pomocí sady diod na spodní straně čelovky.

Kromě modelů Run můžete samozřejmě vybírat i z klasických modelů, které také najdete v naší nabídce.

TIP: Nezapomeňte ani na kvalitní funkční oblečení Merino, které skvělé odvádí vlhkost od těla a zabraňuje tak prochladnutí.

 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.