3. 6. 2021

Nové brašny

Nabídka cyklistických brašen je široká, díky našemu poradnímu článku se v ní s přehledem vyznáte a vyberete si nejvhodnější kousek právě pro vás.

 

Pojďme zbořit jeden z cyklistických mýtů: Kolo není vhodné pro přepravu nákladu

Nechceme nikoho nabádat k tomu, aby na svém kole převážel ledničku. Pro skutečné odvážlivce existují přívěsné vozíky ke kolům nebo nákladní kola, na nichž lze odvézt i nákup pro celou rodinu nebo menší nábytek. Nákladní kola uvezou i piano, v Americe a Švédsku s nimi fungují cyklistické stěhovací služby. Vraťme se však k normální vyjížďce na kole.

 

 

Vedle cyklistického batohu je brašna jediný způsob, jak prakticky převážet menší věci a batoh nemusí být každému na zádech příjemný. Proto je brašna nejlepším zavazadlem pro převoz nezbytných drobností. Jednoduše do ní uložíte osobní věci, cestovní nářadí i náhradní oblečení a svačinu.

 

 

Výběr brašny podle uchycení

Cyklistickou brašnu připevníte pod sedlo, do rámu a na rámové trubky, řídítka a na nosič. Všechny brašny Pells jsou vyrobené z velmi odolné látky s vodoodpudivou úpravou a očistíte je mokrým hadrem, nebo nasucho kartáčem.

Nejpoužívanější jsou brašny pod sedlo, které při jízdě nezavazí a vypadají dobře. Přitom se do nich vleze kapesní nářadí, drobné na oběd i malá svačina.

I způsoby upínání se liší. Většina brašen na kolo se upíná pomocí suchých zipů, nebo plastovými zacvakávacími zámky. Každý z nich má své výhody – suchý zip má nižší hmotnost a garantuje snadnou montáž, plastové objímky drží festovně.

 

 

Vyberte vhodnou velikost brašny

Ať už jedete na krátkou vyjížďku, nebo na vícedenní výlet, vždy berete něco s sebou. Při výběru brašny si dopředu ujasněte, co všechno to bude – jestli vám bude stačit brašna na náhradní duše, montpáky a základní nářadí, nebo jestli chcete objemnou brašnu na pořádný trek.

 

Moderní jsou aktuálně cyklistické brašny s integrovaným pouzdrem na smartphone. Sportovní voděodolnou cyklistickou brašnu Pells Camello jednoduše uchytíte pomocí tří pevných pásků na suchý zip. Svůj telefon můžete ovládat přes čirou fólii, která chrání displej před poškrábáním. Vnitřní část se skládá z jednoho většího prostoru a samozřejmostí je otvor na sluchátka. Tento typ brašny poslouží také jako tzv. mapník.

 

 

Pořiďte si na své kolo tu správnou cyklobrašnu a mějte na svých cestách vše potřebné na dosah ruky.