19. 5. 2021

Nová kolekce kapesního a dílenského nářadí Pells

Dostali jste na vyjížďce defekt, nebo se vám na kole povolil některý ze šroubů? Menší problémy můžete rychle vyřešit i v terénu – připravili jsme pro vás novou kolekci značkového kapesního cyklonářadí Pells. A přidali jsme i vybavení pro domácí dílny, seznamte se s našimi novinkami.

 

Kapesní multiklíče – praktičtí společníci pro cesty

 

Řadu Pells jsme rozdělili podle počtu klíčů, které jednotlivé nástroje nabízejí. Všechny klíče jsou z kvalitní chrom-molybdenové oceli, která vyniká tvrdostí a nerezaví.

 

Pells Hando 5 už podle svého názvu jasně ukazuje, že v něm najdete pět různých klíčů. S křížovým šroubovákem si třeba nastavíte dorazy přehazovačky, nebo utáhnete šroubky na držácích blatníků. Čtyři základní inbusy rozměru 3 až 6 mm pomohou s nastavením sedlovky, řídítek, uchycení brzd a dalších míst na vašem jízdním kole i elektrokole.

 

 

Pells Hando 10 je středem nabídky, který při svých minimálních rozměrech a nízké váze nabízí neobvykle širokou škálu využití. Sedm inbusových klíčů začíná na šířce 2 mm a s největším 8mm můžete přemontovat i pedály. Křížový šroubovák je samozřejmostí a plochým šroubovákem můžete nejen povolovat a utahovat, ale také otevírat různé krytky. Torx T25 se používá k utahování šroubů kotoučových brzd v místě, kde jsou připevněné k náboji kola. S většími rozměry klíčů přichází i potřeba vyšších utahovacích a povolovacích momentů, masivní skelet klíče z kovu je zvládne s přehledem.

 

 

Pells Hando 18 je nejuniverzálnější multiklíč od Pells, který je lehký a můžete si ho vozit na cesty, zároveň zastane i většinu oprav, které potřebujete provést ve své domácí dílně. Sedm inbusových klíčů má rozměry 2 až 8 mm, doplňují je křížový šroubovák s plochým a torx T25. Doteď jsme vyjmenovali klasickou výbavu většiny multiklíčů, ale toto Hando má ještě osm dalších funkčních klíčů, se kterými provedete několik dalších oprav a nastavení:

  • Nýtovačka řetězu
  • Nástrčné klíče M7 a M9 pro pohodlné povolování a utahování klasických šestihranných hlav
  • Klíče na klasické hlavy velikosti 8, 9 a 10
  • Centrklíč pro dva rozměry niplů, které najdete na moderních i starších špicích

Hando je speciálně odlehčené, nejširší šroub v sadě je upravený vnitřním vyvrtáním materiálu. Matná povrchová úprava dodává multiklíči na atraktivitě a bude vypadat stejně dobře i po letech intenzivního využívání na cestách a v domácí dílně.

 

 

Měrka řetězu Huko – předcházejte zbytečným nákladům na servis

 

Málokdo ví, jak důležité je pravidelně měřit řetěz. Je totiž velmi namáhaný, všechnu sílu ze šlapání předává zadnímu kolu, které ji přenáší na cestu. Když dojde k nadměrnému opotřebení řetězu, jeho nesprávná délka poškodí zuby na zadní kazetě a předním převodníku nebo převodnících, bude vás tedy čekat nákladná výměna skoro celého systému pohonu. Bohužel se nikdy nedá přesně určit, kolik kilometrů řetěz vydrží – ovlivňuje to váha jezdce, způsob jízdy a také kvalita zpracování samotného řetězu a použitých materiálů. Tak měřte pravidelně s šikovnou měrkou, kterou stačí vložit mezi jednotlivé články. Stačí pár vteřin a víte, jestli je váš řetěz ve skvělém stavu, má už něco za sebou a bude lepší objednat nový, nebo jestli doslova volá po výměně.

 

 

Nýtovač řetězu Riveto

 

Řetěz bez rychlospojky se mění nýtovačem. Také řetězy s rychlospojkou při zkracování na vaše kolo ale musíte v potřebném místě rozpojit nýtovačem, takže dílna správného bikera se bez ní neobejde. Riveto od Pells je nýtovač s pořádnou rukojetí, která vám usnadní manipulaci i se starými a zarezlými řetězy.

 

 

Vybavení pro pokročilé

 

Každý komponent jízdního kola – přehazovačka, sedlovka a další – má přímo u šroubu uvedený utahovací moment, kterým se jednotlivý díl má utahovat. Když si změníte nastavení řídítek nebo sedla, zpětné dotáhnutí doporučujeme jednoznačně s továrně nastaveným utahovacím momentem. Vyhnete se riziku pádu při uvolnění nedotažených komponentů nebo zničení dílu prasknutím přetaženého šroubu a jeho uložení.

Proto máme v sortimentu multiklíč Pells Momentum, který má speciální ráčnu. Ta ukazuje utahovací moment v rozmezí 2 až 10 Nm, takže rozhodně nešlápnete vedle a na své kolo se budete moct spolehnout za všech okolností. Přímo v návodu na kola doporučujeme jednou za měsíc provést kontrolu dotažení všech šroubů, k tomu jsme také vyrobili klíč Momentum. Sada v praktické textilní kapse obsahuje mimo momentové ráčny i inbusové bity 2 až 8 mm, torxy T10 a T25 a klasický křížový šroubovák.

 

 

Nezapomeňte na defekty

 

Prázdná duše umí ukončit vyjížďku velmi rychle. Šikovná sada pro rychlé lepení vás tak velmi rychle vyšvihne zpátky do sedla. Kvalitní montpáky zase poznáte podle toho, že se nezlomí díky své pružnosti, zároveň ale nejsou ani moc gumové, aby se při sundávání pláště jen ohýbaly a patky zanechávaly stále v ráfku.

 

 

Kde to všechno vozit?

 

Doteď jsme představili hodně praktického vybavení, které můžete klidně schovat do kapsy u dresu, ale vozit všechno v brašnách je mnohem praktičtější. U brašen jde funkce ruku v ruce s jejich designem – pořiďte si jednu z našich čerstvých novinek.

Decentní podsedlová brašna Sacullo v černé barvě má univerzální upevnění a přiděláte ji na každé kolo. Větší brašna Camello se připevňuje na horní rámovou trubku a v horní části má kapsu na smartphone s průhlednou fólií, která váš telefon ochrání před nepřízní počasí i otřesy za jízdy. Obě brašny jsou vyrobené z polyesteru, což je materiál, který lehce umyjete a hlavně toho opravdu hodně vydrží.