10. 8. 2022

Irena Tomášiková – nová ambasadorka Pells

Máme velkou radost, že vám můžeme představit naši novou ambasadorku – zapálenou sportovkyni a úspěšnou instruktorku zdravotní tělesné výchovy, Pilates, SPS Systému a Nordic WalkinguIrenu Tomášikovou. Spolupracovat jsme spolu začali sotva před pár týdny, a Irena se už stihla na svém novém kole Pells projet po jižní Moravě i po Slovensku. Zkusila jízdu nejrůznějším terénem a dle svých vlastních slov si to parádně užila. S usměvavou milovnicí pohybu jsme udělali krátký rozhovor, abyste ji mohli lépe poznat.

 

 

Ahoj Ireno, první otázka je klasická: mohla by ses našim čtenářům a zákazníkům stručně představit?


Ahoj všem, jsem Irena z Karviné a je mi 39 let. Kdybych měla hodně zjednodušeně říct, co dělám, tak v podstatě učím lidi správným pohybovým návykům, snažím se jim odstraňovat bolesti zad, svalů a kloubů a učím je funkčnímu pohybu.  Tato práce je můj koníček a moc mě baví. V Karviné a blízkém okolí vedu individuální i skupinové lekce pilates, zdravých zad, SPS Systému (Dr. Smíšek), Nordic Walkingu, zaměřuji se i na ženy po porodu – diastázy a pánevní dna. Organizuji několik cvičících víkendů za rok pro své klienty v Beskydech a okolí. Se svým manželem a synem tvoříme velmi aktivní rodinu, která je často v pohybu. Věnuji se také marketingu v jedné sportovní společnosti a jsem organizátorkou ve švýcarské firmě, která se specializuje na bylinkové produkty. Jsem disciplinovaná, pracovitá, ochotná pomáhat druhým lidem. Ráda se vzdělávám a objevuji nové příležitosti. A jednou takovou je právě nová spolupráce se značkou Pells.
Moje životní motto je: Kdo, chce hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

 

     

 

Jak ses dostala k tomu, co děláš, tedy k trénování zdravého pohybu?


Vzhledem k tomu, že jsem vystudovala strojařinu a ekonomiku, tak je to dobrá otázka ☺. Několik let jsem pracovala v kancelářích jako účetní, později jako úřednice. Tohle sezení mě ale neskutečně ubíjelo. Byla jsem neustále unavená, věčně jsem seděla u počítače a věděla jsem, že tudy cesta nepovede. Mezníkem se stalo těhotenství a porod v roce 2011. Po něm jsem se chtěla dát zpět do formy a bez pohybu by to nešlo. Začala jsem cítit, že mé tělo ale potřebuje jinou péči než nějaké šílené cardio, a tak jsem začala vyhledávat spíš zdravotní formy cvičení. Tělo se začalo měnit a fungovat dle mých představ. Během rodičovské dovolené jsem si udělala rekvalifikační kurzy v Praze a spoustu dalších certifikací. Po rodičovské dovolené jsem se ještě na 3 roky vrátila na pozici úřednice, ale to už jsem částečně vedla i lekce pilates. Pak přišla pracovní nabídka ze sportovního centra na pozici – marketing a sportovní aktivity a s úřadem jsem se rozloučila. Od roku 2016 tedy cvičím s lidmi a snažím se neustále vzdělávat se a posouvat se dál.

 

Máš i jiné záliby kromě sportu, nebo je zdravý pohyb zkrátka celý tvůj profesní i osobní život?


Zbožňuji hory a přírodu. Několikrát týdně jsem na kopcích. Beskydy jsou moje srdcovka. Z velké části hlavně pěšky – takže turistika, ale s novým kolem od PELLS se mi otevírají nové možnosti, a to projet Beskydy na horském kole #RIDETOEXPLORE.

 

 

Slučuje se Pilates s cyklistikou? Podporují se vzájemně? Nebo se jedná o dva rozdílné světy?


Doplňují se perfektně! Díky funkčnímu cvičení, správným pohybovým návykům, které díky cvičení získávám, si dokážu jízdu na kole o to více užít. Nebolí mě tolik nohy ani záda, prostě do toho dokážu pořádně šlápnout, a o to více mě to baví. 

 

Cyklistika tedy funguje dobře s tvou profesí instruktorky Pilates a Nordic Walking?


Ano. Nejraději bych doporučila všem cyklistům, aby zařadili mezi své cyklistické výkony i kompenzační cvičení se zaměřením na celé tělo.

 

     

 

Jaké máš očekávání od spolupráce s Pells? S čím do toho jdeš?


Spolupráce s Pells mě motivuje objevovat nová místa. Poprvé v životě jsem měla díky naší spolupráci možnost nasadit si SPdéčka ☺ a s napětím jsem čekala, jak dopadnou první jízdy s připnutýma nohama. Už jsem ujela přes 400 km na novém kole a zatím žádný pád (klepu), takže jsem z nášlapů mile překvapena. Prostě to JEDE! Do budoucna bych ráda vyzkoušela i jiné modely vašich kol, abych mohla klientům doporučovat z vlastních zkušeností jednotlivé modely.

 

Nedávno jsi postovala řadu skvělých fotografií z tvých cyklodovolených, které jsi trávila u nás i na Slovensku. Jak se ti na tvém novém kole Pells jelo? Splnilo tvá očekávání?


Maximálně! Jsem nadšená! Lehké a skvěle seřízené.

 

Jaký máš pocit z našich produktů, které jsi zatím zkoušela?


Úžasný. Skvěle mě překvapilo nejen kolo, SPD obuv, ale hlavně dresy. Vzdušné, líbí se mi střihem i barevně. 

 

 

Díky za tvůj čas! Těším se, až si příště detailněji popovídáme o tvém novém kole Pells.


Taky děkuji a těším se na příště! Ahoj!

 

Čekání na příští rozhovor, ve kterém s Irenou budeme hovořit o jejím kole Pells Razzer First W, si můžete ukrátit například na jejím instagramu @irena_tomasikova, na kterém naleznete další parádní fotografie se sportovní tematikou.

 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.