16. 3. 2021

Silniční kola z kolekce 2021

Silniční kola byla vždy naší srdeční záležitostí, na závodním speciálu Pells si dojela Lada Kozlíková pro páté místo v časovce na olympiádě v Aténách. Všechna naše kola v této kategorii vznikla v prostředí, kde se hraje o každý gram, řeší se pevnost rámů a aerodynamika v přímém směru i při bočním větru. Jak upravujeme kola pro běžné cyklisty? Zajišťujeme vašim vyjížďkám pohodlí díky sofistikovaným systémům tlumení vibrací a hlavně přidáváme faktor zábavy. Abyste si užili čas v sedle svého kola naplno.

Aeron – dostupné kolo pro asfalt a občasné výlety mimo zpevněné cesty

Vstup do světa silniční cyklistiky, kolo na dlouhé cesty po Česku i okolních zemích, rychlé kolo pro štěrkové cesty a mnoho dalšího – to všechno je Aeron. Postavený na lehkém hliníkovém rámu s třikrát zeslabovanými profily, vždy s karbonovou vidlicí. Rám s technologií Reduced rear triangle má redukovanou zadní stavbu, která zvyšuje boční tuhost a energii ze šlapání tak přenáší efektivněji na pohyb vpřed. Horní vzpěry zadní stavby mají navíc planžetový tvar (technologie 12mm seat stay) a umí tlumit vibrace od zadního kola při přejezdu nerovností. Spolu s karbonovou vidlicí je tak tohle kolo velmi pohodlné a přitom robustní, což využijete na rozbitých asfaltových silnicích i výletech mimo ně. Ve standardu jsou obuté pláště s šířkou 28 mm od Continentalu. Díky jejich kvalitní směsi s bravurní přilnavostí na suchu i v mokrých podmínkách je potkáte také v pelotonu Tour de France. Rám snese obutí hrubších plášťů, takže si z Aerona můžete udělat kolo na rozmezí kategorie cyklokros a gravel. Pevné osy vpředu i vzadu vás podrží na silnici i v horších podmínkách a dodají jistotu v zatáčkách.
Silniční kolo Aeron vyrábíme ve dvou provedeních. Obě mají hydraulické diskové brzdy, které zajišťují bezpečnou kontrolu nad situací i v dlouhých sjezdech a s unavenýma rukama. Vstupní model Aeron Comp má pohon Shimano Tiagra s dvaceti rychlostmi. Za cenu 33 990 Kč je to skvělé kolo s kvalitním osazením. Stříbrná barva rámu s vysokým leskem přitom vypadá dobře i po dlouhých kilometrech na cestách, kolo stačí krátce opláchnout vodou pro krásný efekt. Druhé hliníkové silničního kolo od Pells se jmenuje Aeron Pro (42 990 Kč). Temný matně černý rám doplňují lesklá loga spolu s minimalistickými designovými detaily, jako třeba pás teček na zadní stavbě. Silničku pohání Shimano ve verzi 105 s dvaadvaceti převody, rychle a precizně řadící sada. Na obou modelech jsme použili naše vlastní díly Pells, třeba řídítka se zploštělou horní částí pro lepší úchyt a aerodynamiku.

Podrobnější informace o Pells Aeron 2021 >> 

R8 – závodní speciál s aerodynamickým tvarem

Nejlehčí a nejrychlejší kolo, které vyrábíme – to je silnička R8. Hned při prvním pohledu na ni je každému jasné, že se jedná o závodní stroj připravený vyhrávat. Rám z materiálu High carbon modulus má aero tvar, ladně klouže vzduchem i když se do vás opře boční vítr. Uhlíková vlákna jsme zapletli tak, aby byl celek v bočním směru velmi tuhý a reagoval na každé šlápnutí do pedálů okamžitým zrychlením. Tomu napomáhá i technologie Reduced rear triangle, redukovaného zadního trojúhelníku. Silniční kolo R8 má vidlici, která plynule přechází do rámu a má karbonový krk, díky tomu zlepšuje aerodynamiku a opět šetří důležité gramy na váze. Sedlovka Pells je integrovaná v rámu a má profil ve tvaru písmene D. Stejně jako ostatní kola jsme letos i R8 obuli do prověřených a rychlých plášťů Continental.
R8 jsme postavili ve dvou provedeních. Dostupnější model R8 Pro má pohon Shimano 105 a rám v metalické rudé barvě. Jeho cena je 59 990 Kč. R8 Elite (66 990 Kč) je nejvyšší model silničních kol značky Pells. Pohání ho sada Shimano Ultegra, kterou doplňují i stejnojmenné diskové brzdy a kolu tak poskytují nepřekonatelně nízkou hmotnost. Bílý lak s perleťovým efektem se skvěle vyjímá na slunci, černé doplňky mu dodávají závodní charakter. K černobílé šachovnici na cílové vlajce se R8 Elite chce dostat jako první. Jestli to svému silničnímu kolu dopřejete, je čistě na vás a vašich schopnostech.

Podrobnější informace o Pells R8 2021 >>