25. 3. 2021

Juniorská a dětská kola z kolekce 2021

Děti se chtějí při sportu hlavně bavit. S touto myšlenkou jsme postavili celou kolekci Pells, kterou jsme letos poprvé doplnili o juniorské modely, na kterých bude mládež najíždět své první kilometry v terénu. Ať už je to v budoucnu dovede k závodění, nebo jen k dlouhým výletům krásnou přírodou, na své začátky budou vzpomínat vždy s úsměvem.

 

Juniorská horská kola

Letos poprvé jsme v Pells na 27,5“ kolech postavili rychlé sportovní MTB hardtaily pro mládež. Vyvinuli jsme je v Pells tak, aby to byla lehká a rychlá horská kola s ovladatelnými komponenty. Proto mají oba modely jednopřevodník, který se prosadil i u topmodelů pro dospělé. Pells Razzer Comp Junior pohání Shimano Deore s 10 rychlostmi a v nabídce je za 19 990 korun. Kazeta s rozsahem 11-42 zubů spolu s předním 30T převodníkem poskytují dostatečný rozsah pro prudké výjezdy i vyšší rychlosti. Rám z lehké hliníkové slitiny se stejnými technologiemi, které najdete i u dospělých modelů, dává kolu mrštnost i skvělou ovladatelnost v zatáčkách. Horské kolo je osazené vzduchovou vidlicí SR Suntour, s jednoduchým nastavením rychlosti a síly odpružení pouhým dofoukáním či upuštěním vzduchu. Výrazná zelená barva přidává rámu na atraktivitě. Druhý model juniorského kola z nabídky Pells je Razzer Base Junior za 14 990 korun. Decentní černou barvu rámu doplňují modrá loga a designové detaily, na tomto modelu ale stále najdete všechny důležité komponenty – odpruženou vidlici SR Suntour, jednopřevodník s 9 rychlostmi a hydraulické kotoučové brzdy Shimano.

Podrobnější informace o juniorských kolech >>

Dětská kola

Kola pro nejmenší mají větší odlišnosti od dospělých modelů, než tomu bylo u předchozích juniorských verzí. Když jsme se při vývoji přizpůsobovali požadavkům malých dětí, dali jsme si za cíl vytvořit lehké kolo s jednoduchým ovládáním. Vždyť když my máme stroj, který váží i desetinu naší vlastní hmotnosti, dětem nemůžeme dát těžké kolo, které ani nezvednou ze země. Zároveň musíme jejich malým prstům dovolit změnu rychlostí a bezpečné brždění. Pells Razzer 20 Lite white má proto řazení grip shift, které dítě ovládá dlaní, tedy otočením kolečka na řídítkách. Jednopřevodník se šesti rychlostmi bývá prvním řazením, se kterým se děti setkají, jeho rozsah tedy bohatě stačí. V-brake ráfkové brzdy jsou nenáročné na údržbu, velmi odolný je i rám z lehké hliníkové slitiny. Zjednodušte tedy dětem vstup do krásného světa cyklistiky a zajistěte, že si sport zamilují na celý život.

Podrobnější informace o dětských kolech >>