15. 3. 2021

Horská kola z kolekce 2021

V kategorii horských kol má Pells nejširší výběr. Svůj vysněný bike najdou v nabídce začínající milovníci jízdy v terénu i závodníci, kteří chtějí rychlost a výkon bez kompromisů. Z nejlepších a také nejdražších modelů si ty dostupnější varianty berou inspiraci v technologiích, které jsme při jejich vývoji použili. Proto vás hliníkový hardtail Razzer přiblíží pocitům z rychlé a skvěle ovladatelné jízdy se závodním Dukem na karbonovém rámu. Pojďme se zaměřit hlavně na střed nabídky, protože to jsou kola, na která se cyklisté ptají nejčastěji.

Horská kola do 26 tisíc

V této kategorii najdete přesně ty modely, se kterými můžete začít objevovat lesní a polní stezky, po kterých jste se zatím báli jezdit. Za dostupnou cenu si můžete užít hodně zábavy, protože hliníkový rám hardtailu Razzer z hliníkové slitiny je tuhý a prověřený tisíci kilometrů. Komponenty značky Pells jsme vyvinuli přesně pro naše kola a doplnili jsme pohonem Shimano i Sram. Každý bike má odpruženou vidlici a hydraulické kotoučové brzdy, které dodávají kolu bezpečí a vám jistotu. Nejnižší model Razzer Zero v pánském i dámském provedení zaujme atraktivní barvou, minimalistickými detaily a cenou necelých čtrnáct tisíc korun. S vyšší výbavou a vzrůstající cenou šetří modely na váze a jakmile se s modelem Razzer Comp a jeho kvalitní vzduchovou vidlicí dostanete přes částku dvacet tisíc korun, objevíte Razzer Pro s dvanáctirychlostním jednopřevodníkem. Tento druh pohonu využívají také závodní kola pro jeho rychlou odezvu. Razzer Pro v dámském provedení pohání Shimano Deore, u pánské verze si můžete vybrat mezi Sramem SX (24 990 Kč) a Deorem od Shimana (25 990 Kč). Na horská kola ve všech cenových kategoriích jsme obuli pláště Continental Race King z kvalitní směsi, která vás podrží na mokré silnici i v bahnitém terénu.

Podrobnější informace o horských kolech Pells do 26.000 Kč >>

Horská kola do 50 tisíc

Velmi kvalitní komponenty na pevném rámu z hliníkové slitiny – to je krátký popis, který přesně vystihuje modely v této cenové kategorii. Jedná se o hliníkový hardtail Razzer, který má ale ještě lehčí rám díky trojnásobnému zeslabování. Zadní stavba s velmi tenkými zploštělými vzpěrami (mají pouze 12mm) odkazuje na převratný systém medium tail, který jsme v karbonovém provedení vyvinuli pro závodní použití již před dlouhými roky. I na hliníkovém rámu umí zadní stavba tlumit vibrace a žehlit nerovnosti na silnicích i v terénu, celek je přitom stále v bočním směru velmi tuhý díky masivní spodní rámové trubce. Každé šlápnutí do pedálů vás vystřelí vpřed. A jak je to s osazením? Zde už najdete pouze jednopřevodníky a tlumení vzduchovými vidlicemi. Razzer Elite za cenu 35 990 nabízí pohon Shimano XT a vidlici Rock Shox Judy Silver, nejvyšší model nabídky, Razzer Race si můžete pořídit hned ve třech variantách. Všechny mají lehkou odpruženou vidlici Rock Shox Recon, verze Silver je na modelu Razzer Race NX s pohonem Sram a cenovkou 36 990. Vidlici Rock Shox Recon Gold si můžete vybrat s horskými koly se dvěma různými pohony – buď Sramem GX (42 990 Kč) nebo Shimanem XT (43 990 Kč). Právě tahle verze je nejlehčím a také nejlepším provedením hliníkového hardtailu v nabídce Pells, honosí se temně černým matným lakováním s logem vybroušeným do surového hliníku. Bike, se kterým můžete bojovat o dobré umístění na XC závodech.

Podrobnější informace o horských kolech Pells do 50.000 Kč >>

Horská kola nad 50 tisíc

Zde svou pozici nejvyššího vládce kategorie MTB zastává karbonový hardtail Duke. Uhlíková vlákna tohoto rámu jsme upletli tak, aby byl rám v podélném směru velmi pevný, při přejezdu nerovností je přitom poddajný a umí tlumit vibrace. I ve vysoké rychlosti se můžete spolehnout na precizní ovladatelnost a skvělé vedení stopy. To, že jsou karbonová horská kola nejlehčí na trhu, je známá věc. Závodní modely Duke se spoléhají výhradně na pohon jednopřevodníkem Shimano a odpružené vzduchové vidlice. Vstupní model Rock Shox Recon Gold v červeném lakování (rudá barva použitá na rám je oficiální červenou barvou Pells) pořídíte za 59 990. Duke Race v černé barvě s hlubokým leskem je ještě lehčí díky vidlici Rock Shox SID a brzdám Shimano Deore XT, jeho cena je 67 990 Kč. To nejlepší, co jsme pro kategorii horských kol vyvinuli a postavili, je Duke Team. Za 99 990 Kč získáte opravdovou závodnickou střelu. Pohon a brzdy Shimano XTR, vidlice Fox Float 32 Performance a kola Mavic Crossmax Pro jsou koktejlem, který zaručuje biku velmi nízkou hmotnost. Duke Team je zrozený pro závodní nasazení a zvládne všechny překážky, které pro něj nachystáte. Jak dobře se umístíte, nebo kam až s ním dojedete, to záleží čistě na vás.

Podrobnější informace o horských kolech Pells nad 50.000 Kč >>