16. 3. 2021

Elektrokola z kolekce 2021

Elektrokola otevírají svět dlouhých výletů neprobádanou přírodou i sportovcům, kteří by si na to dříve netroufli. Prudký kopec? Žádný problém. Dlouhý rovinatý přejezd přesně proti silně foukajícímu větru? I ten zvládnete jako nic, když si do rána necháte svůj silný e-bike připojený k zásuvce. Letos jsme v Pells poprvé vyrobili elektrokola pro ženy, aby si mohly dámy užít pohodlí na míru i atraktivní barvy. Pořiďte si stejný model jako manžel nebo partner a dělejte na vyjížďkách parádu. Decentní barvy našich elektrokol spolu s minimalistickým designem použitých log vypadají velmi dobře i po odeznění jednorázových módních vln s křiklavými aplikacemi expresivních tvarů.

Elektrokolo z kolekce Pells se jmenuje Thorr po severském bohu hromů a blesků. Od svého otce ze Skandinávie si bere mohutnou sílu, se kterou vás převeze přes všechny překážky, které na své vyjížďce potkáte. Jak ale popsat zbrusu nový model více věcně, abyste se dozvěděli užitečné informace? Geometrii jsme změnili tak, aby byla jízda pohodlná. Vyšší posed a zkrácená vzdálenost mezi sedlem a řídítky vám zajistí perfektní přehled o situaci kolem. Průjezd zatáčkami je velmi jistý díky velkým 29“ kolům, která se hravě přizpůsobují nerovnostem. Hliníkový rám je složený z velmi pevných profilů a svařený tak, aby bylo kolo robustní. Je to totiž e-bike do terénu, který se nenechá zaskočit polní cestou nebo lesní pěšinou a zábavný je i v klopených zatáčkách českých trailů.

Pohon nového elektrokola Thorr zajišťuje středový motor Bafang. Jeho hlavní přednosti jsou vysoký výkon, dostupná cena a intuitivní ovládání s přehledným voděodolným displejem na řídítkách. Motor je velmi tichý a pomoc dávkuje rozumně a příjemně. Na své vyjížďce si můžete vybrat z pěti různých režimů, které vám nabízí různou úroveň zábavy a délky celkového dojezdu. E-biky jsme osadili bateriemi s vysokou kapacitou a pohon je zajištěný vždy jednopřevodníkem. V terénu s ním jezdí i závodníci a když vám pomáhá elektromotor, postačí vám k vyjetí intenzivních technických stoupání i dlouhých prudkých výjezdů. Jaké jsou tedy výbavy, ve kterých Thorra nabízíme?

Podrobnější informace o elektrokolech Pells >>

Pánské modely elektrokol

Základní provedení Thorr Base má řazení Shimano Alivio s devíti převody. Motor Bafang M400 s výkonem 250 W poskytuje kroutící moment 80 Nm a baterie Samsung nabízí kapacitu 468 Wh. Spolu s hydraulickými kotoučovými brzdami Tektro jsme stanovili elektrokolu velmi dostupnou cenu 45 990 Kč. Vyšší model Thorr First pohání stejný motor se stejnou baterií Samsung. Zadní kazeta má deset převodů, které řadí přehazovačka Shimano Deore a kotoučové brzdy jsou také od Shimana. Za cenu 49 990 Kč jsme osadili tento model vidlicí Suntour s olejovým tlumičem, odezvu pružení si můžete nastavit díky neprůstřelnému systému, regulaci přepětí zabudované pružiny. Nejvyšší model nabídky elektrokol Pells je Thorr Comp v nádherném černém provedení s kontrastními logy v bílé barvě. Vašim vyjížďkám bude pomáhat motor Bafang M500 s výkonem 250 W, kroutícím momentem 95 Nm a s kapacitou baterie 630 Wh. Přehazovačka Shimano Deore nabízí 12 převodů, stejný počet, který je i na závodních modelech horských kol. Vidlice Suntour žehlí nerovnosti příkladně a nevyžaduje náročnou údržbu. Skvěle vybavené elektrokolo Thorr Comp je v nabídce Pells za 61 990 Kč.

Podrobnější informace o pánských elektrokolech Pells >>

Dámské modely elektrokol

Rámy mají atraktivní barvy a na svých vyjížďkách oceníte, že s tímhle kolem budete mít vždy vítr v zádech. Geometrii i všechny komponenty, jako třeba sedlo a gripy, jsme vyladili pro vaše maximální pohodlí. Nejdostupnější model dámského e-biku Thorr Base W má středový motor Bafang M400 s 250W motorem a přehazovačkou Shimano Alivio s devíti převody. Páky hydraulických kotoučových brzd zvládnete hravě ovládat pouze svým ukazováčkem a za cenu 45 990 Kč si tak můžete pořídit skvělé elektrokolo. Střed nabídky dámských kol představuje Thorr First W s nádherným lesklým rámem v černobílém provedení s převažující bílou barvou. Deset převodů řadí jistě a spolehlivě přehazovačka Shimano Deore, to vše vyjde na 49 990 Kč. Nejvyšším modelem je stejně jako u pánských provedení Thorr Comp W, v dámské specifikaci se můžete těšit na rám v kombinaci decentní šedé barvy se svěží tyrkysovou. Dvanáct převodů řadí přehazovačka Shimano Deore a kotoučové brzdy Shimano poskytují bravurní brzdný výkon i v delších klesáních. Elektromotor Bafang M500 se zvýšeným kroutícím momentem na 95 Nm vám pomůže za každé situace, můžete tak vyzkoušet i technicky náročnější cesty, na kterých zjistíte, že elektrokolo opravdu posouvá vaše vyjížďky na novou úroveň. Výkonu motoru se zároveň vůbec nemusíte bát, díky integrovanému tlakovému senzoru měří kolik sil do šlapání dáváte a podle toho posílá zadnímu kolu elektrickou pomoc. Manuálním nastavením jednoho z pěti stupňů pomoci můžete značně ovlivnit nejen svoji rychlost, ale i dojezd. Thorr Comp W je v katalogu za 61 990 Kč. Tak vyrazte na svou první dlouhou cestu po kopcích, nebo si s manželem či partnerem projeďte svá oblíbená místa. Vy už jste společnými roky strávenými vedle sebe sehraní, vaše kola budou nově ladit díky ucelené nabídce Pells pro rok 2021.

Podrobnější informace o dámských elektrokolech Pells >>