12. 5. 2022

Na jarní projížďku s dítětem – Bezpečně a pohodlně

Jaro láká na víkendové projížďky, ale vaše ratolest ještě nezvládá jízdu na kole? Nevadí, doma ji nechávat nemusíte. S bezpečným a pohodlným vozíkem Qeridoo Qupa zapojeným za kolo si výlet užije celá rodina. A pokud se necítíte na náročné šlapání s váhou navíc, osedlejte k tomuto účelu elektrokolosníží zátěž, zvýší pohodlí!

 

 

Designově, pohodlně i prakticky
Cyklistických vozíků pro děti je na trhu celá řada. Německá značka Qeridoo však vyniká nejen bezpečností, ale také důrazem na moderní design, pohodlí a funkčnost. Důkazem je letošní nástupce jejich základního modelu Speedkid s názvem Qupa. Oproti svému předchůdci má objemnější zavazadlový prostor, lepší odpružení, vyšší komfort a překvapivě i nižší cenu.

Designově se nový vozík více než povedl. Kromě moderního vzhledu, který podporuje elegantní šedá barva s limetkovým lemováním, nabízí lehký hliníkový rám chránící malého pasažéra ze všech stran. Vaši viditelnost zvyšují integrované reflexní prvky, páry odrazek vpředu i vzadu, zadní blikačka na rukojeti, reflexní bočnice rámů i výrazná oranžová vlaječka. Ostatním účastníkům provozu tak budete dobře na očích.

 

     

 

Vozík má tři velká okna, díky kterým se bude vaše dítko kochat okolní krajinou, zatímco vy jej budete mít stále pod dohledem. Před hmyzem a nečistotami jej ochrání omyvatelná síťovina, která okna zcela vyplňuje. A pokud bude slunce příliš ostré? Jednoduše na síťku připevníte ochrannou clonu. V případě deště zase můžete srolovat průhlednou nepromokavou folii. Žádný rozmar počasí tedy vašeho malého caparta neohrozí.

Bezpečnost a pohodlí uvnitř vozíku zajišťují polohovatelná sedačka a opěradlo s 5bodovými pásy. Pro zvýšení komfortu je pak možné přikoupit dodatečnou vystýlku a opěrku hlavy. Bezpečnostní pásy se díky měkčeným chráničům dítěti nezařezávají do noh ani ramenou. Pro pořádkumilovné potomstvo jsou pak dovnitř všité kapsičky na pitíčko i oblíbené hračky.

 

 

Vzhůru do přírody
Vozítko má samozřejmě aerodynamický tvar a je vyrobeno z voděodolného a snadno omyvatelného materiálu. Díky těmto vlastnostem v kombinaci s listovým odpružením a velkými 20” koly se pak nemusíte držet pouze asfaltových cyklostezek, ale můžete se pustit i na zpevněné cesty. Případných pádů se obávat nemusíte – tažná tyč je konstruovaná tak, že vozík nezávisle na poloze kola zůstává v horizontální pozici. Kromě hliníkového rámu vaše dítě kryje zhora madlo vozíku překlopené nad střechu vozíku. Chráněni jste tedy ze všech stran, tak vzhůru do přírody!

 

 


Už žádná námaha
Že si stejně netroufáte na delší projížďku po okolí? Žádný strach, nabízí se hned dvě řešení. Jednak si můžete dokoupit ještě jedno tažné zařízení na kolo a s partnerem se ve vození vašeho potomstva (Qupu je možné pořídit i ve verzi pro dvě děti) střídat. Jestliže si ale potrpíte více na pohodlí, doporučujeme vozík zapřáhnout za pořádné elektrokolo.


Skvělým parťákem vám bude například nový Pells Thorr Evo Elite. Díky plně integrované 750Wh baterii a nejnovějšímu motoru Bosch Performance CX si výlet užijete téměř stejně pohodlně, jako vaše ratolest a zbyde vám dost síly i na cestu zpět.

 

          

 

E-bike v kombinaci s vozítkem nemusíte používat pouze na rodinné výlety. Proč nejet s dítětem na kole i na nákup? Rozsáhlý zavazadlový prostor vozítka v kombinaci s výkonem elektrické přípomoci vám cestu nejen usnadní, ale i zpříjemní, ušetří čas i tolik potřebnou energii. Na závěr dne pak můžete vozítko odpojit, potomka nechat dělat radost prarodičům a s partnerem si odpočinout na krátkém cyklovýletě po okolí.

 


Vozík nebo kočárek?
Nakonec pro vás máme jeden bonus. Zvažujete, zda si koupit nový kočárek nebo vozík? Qupa vám rozhodování usnadní zásadním způsobem. Vyměníte-li tažnou tyč za přední kolečko, promění se ve sportovní kočárek! V případě potřeby se dá přední kolečko zaaretovat. Díky tomu se nebude protáčet a snadněji překoná případné překážky. Velká nafukovací 20” kola usnadňují průjezd i těžším terénem. Madlo „kočárku“ Qupa má samozřejmě nastavitelnou výšku, brzdu ovládanou z rukojeti a velký 30litrový zavazadlový prostor. V případě potřeby jej lze jednoduše složit pomocí dvou pohybů a vozítko/kočárek se pohodlně vejde do kufru středně velkého auta.

 

         

 

Tak na co ještě čekáte? Sportovní způsob života je nejen moderní, ale především zdravý a ekologický. Tak šup do sedla, potomstvo do vozíku a vyrazte vstříc dobrodružství. Nebo alespoň na kávu či limonádu s přáteli.
 


Každým šlápnutím se dostáváme dál, překonáváme nové překážky, posouváme své hranice, objevujeme nové možnosti a poznáváme dosud skrytá místa.